Ens dediquem a la topografia des de l’any 1990, gràcies a això, hem estat realitzant grans obres històriques, hem viscut un procés d’eufòria en la construcció, que probablement no tornarà a passar, però hem adquirit molta experiència. També hem viscut canvis tecnològics mai vistos, passant de mesurar amb les mires graduades a les estacions totals i Gpss , dibuixant en ròtrings i paper polièster, a fer-ho tot en tecnologia digital i programes especialitzats. En l’actualitat, tornem a viure nous canvis que no sabem on ens porten, segurament ens haurem d’anar adaptant, però continuem amb ganes de seguir treballant en aquest món de la topografia, que tant aviat ens porta al mig de la natura, per mesurar camps i boscos o marcar línies aèries o subterrànies, com a zones ben urbanitzades a marcar una nova infraestructura urbana. Per nosaltres el principal, és fer les coses ben fetes, que en quedi tothom content del nostre treball.

Què és la topografía?

La topografia (de topos , «lloc», i grafos, «descripció») és la ciència que estudia el conjunt de principis i procediments que tenen per objecte la representació gràfica de la superfície de la Terra, amb les seves formes i detalls, tant naturals com artificials . Aquesta representació té lloc sobre superfícies planes, limitant-se a petites extensions de terreny, utilitzant la denominació de geodèsia per àrees majors. De manera molt simple, es pot dir que per a un topògraf la Terra és plana (geomètricament), mentre que per a un geodesta no ho és.

Quines són les eines amb les quals treballem?

L’estació total és un aparell electro-òptic, el funcionament es recolza en la tecnologia electrònica. Consisteix en la incorporació d’un distanciòmetre i un microprocessador a un teodolit electrònic.

Algunes de les característiques que incorpora, i amb les quals no compten els teodolits, són una pantalla alfanumèrica de cristall líquid (LCD), leds d’avisos, il·luminació independent de la llum solar, calculadora, distanciòmetre,  i en format electrònic, la qual cosa permet utilitzar-la posteriorment en ordinadors personals. Vénen proveïdes de diversos programes senzills que permeten, entre altres capacitats, el càlcul de coordenades en camp, replantejament de punts de manera senzilla i eficaç i càlcul de azimuts i distàncies

ESTACIÓ TOTAL LEICA TC 1105 Núm de sèrie 626169.

  • Precisió Hz / V segúnDIN 18723: 2 «, 0.6 mgon
  • Mínima lectura angular: 1cc, 0.1mgon
  • Presició mesurament distàncies: 2mm+2ppm
  • Tipus: electroòptic per infrarojos modulats (1300-1500m amb un prisma)
  • Medició Làser sense  prisma: fins a 100 m
  • Memòria: Targeta PCMCIA de 32MB.

GPS

L’ús del GPS redueix considerablement el treball, podent-se aconseguir precisions bones de 2 a 3       cm si es treballa de forma cinemàtica i de fins i tot 2 mm de forma estàtica. 

Permet treballar amb coordenades reals, UTM de però està limitat quan no hi ha visió de satèl·lits. 

Receptor GPS HIPER VR de la marca TOPCON. (GPS, GLONASS, GALILEU I BEIDOU). 

LLIBRETA FC-5000 equipada amb el programa MAGNET FIELD GPS+GIS 

Els programes de càlcul i dibuix

Treballem amb programes de dibuix com Briscat , i amb programes més especialitzats per a topografía com el MDT(Model digital del terreny). 

El topack és un programa  de càlcul de medicions de camp. El MDT de Aplitop, que és un programa de topografia i ingenyieria civil, que es recolza sobre el programa de dibuix Briscat.